Fjellguiding på Gautefallheia

Ønsker du/ dere å bli guidet på spennende og flotte fjellturer i området rundt Gautefall, så kontakt oss for priser og turforslag.

3000 kr for en dagstur. Prisen gjelder for 1 til 20 personer. Er dere flere så kontakt oss for et godt tilbud.

Turer dere kan ta på egen hånd:

Sandvann

Sandvann er en vakker innsjø 1,5 km fra Fjelltun. Det er en god badeplass fordi innsjøen er grunn og får derfor raskt behagelig badetemperatur. Sandvann er lett å finne, stille og et fint sted for piknik. Det tar mellom 50 – 75 minutter å gå til Sandvann, litt kortere tid tilbake.

Store Øyvann

Turen til Store Øyvann er vakker og går opp gjennom skog og flott natur. Det er ikke så mange som kjenner denne turen, så sannsynligvis vil du kunne gå den uten å møte andre mennesker. Turen starter med jevn stigning opp til Kjellaren, et utsiktspunkt 615 m.o.h., der du kan se ned til Fjelltun og Fjellgårdane. Videre på stien kommer du til Store Øyvann, der det er fint å svømme men ikke garantert høy badetemperatur.. Turen er ca 5,5 km en vei og tar 2,5-3,5 time en vei.

Løytesåsen

En merka sti fører deg fra Fjelltun gjennnom skogen og opp til Løytesåsen (520 m.o.h.) hvor en vakker utsikt mot Bostrak og Drangedal venter deg. Turen er ca 2,5 km lang en vei og tar mellom 45-75 minutter. Stien er merket med blå bånd.

Brukollen Fjellkirke

“Kirken” ligger rett under en bratt fjellformasjon som gir ly og skaper en naturlig samlingsplass. Stedet blir brukt for seremonier og samlinger og kan fritt brukes for alle som vil. Det er bare 10 minutters gange fra kanoene ved Bjorvann. Ovenfor Brukollen er en fantastisk liten topp, som gir fantastisk fin utsikt over Lia og Fjelltun. Definitivt verdt strevet!

Fjellgårdselva

Fantastisk liten tur som tar deg langs elva opp til bunnen av Kjerringfossen (Fossen under brua ved kanoene, Bjorvann). Turen anbefales! I regnvær kan det være svært glatt å gå der, og ved mye vann, vanskelig å komme fram. Turen tar ca 30 minutter og er best å ta på vei opp til Bjorvann.

Se sommerKart